• Sophie

Pay de queso


Mexicaanse cheesecake

1 bakvorm van 22 cm doorsnede

Bodem:

- 120 gram witbrood, verkruimeld

- 60 gram boter

- 30 gram suiker

Vulling:

- 400 gram volle kwark

- 100 gram mon chou

- 100 gram rozijnen

- 150 gram suiker

- 0,25 theelepel zout (±1 gram)

- 1 theelepel kaneel

- 1 el. bloem

- 2 tl. vanille essence

- 3 grote eidooiers, op kamertemperatuur

- 2 grote eiwitten, op kamertemperatuur

Smelt de boter op zacht vuur, roer de gesmolten boter met suiker en brood doorelkaar. Druk dit in de vorm tot een bodem.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de kwark met mon chou, samen met 75 gram suiker, de kwart theelepel zout, kaneel, bloem, vanille en de eidooiers goed door elkaar. Voeg de rozijnen toe. Klop in een tweede kom de eiwitten op met een mespuntje zout, tot ze stevig schuim vormen. Voeg nu, terwijl je klopt, de andere 75 gram suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit prachtige glanzende witte pieken vormt. Je kunt de kom op zijn kop houden, het valt er niet uit!

Roer 1/3 deel van het eiwit door de kwark mix, om het luchtig te maken. Spatel nu, zonder te roeren, de rest van het eiwit erdoorheen. Probeer de lucht in het eiwit vast te houden, en schep alleen maar voorzichtig. Schep alles op de voorbereide bodem. Zet in de oven. Verlaag de temperatuur meteen naar 160 graden en bak in 30 minuten gaar. Laat de taart nog in elk geval 15 minuten in de uitgezette oven staan en daarna geleidelijk afkoelen.

#cheesecake #taart

Recent Posts

See All
  • Instagram - Black Circle