• Sophie

Risotto Osso Buco


Afgelopen zaterdag heb ik met mijn vriendinnen deze overheerlijke Italiaanse Osso Buco gemaakt.

Voor 4 personen.

- 4 stukken kalfsschenkel - 6 tomaten - 3 wortelen - 1,5 dl droge witte wijn - 0,5 dl droge witte vermout - 3 sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 4 el. bloem - 3 el. olijfolie - 3 reepjes citroenschil - parmezaan

kruiden: - 1 el. marjolein - 1 tl. basilicum - tijm, laurier - Peper en zout

Verwarm 1 el. olijfolie in een pan en stoof er de fijngehakte sjalotjes in tot ze glazig worden.

Voeg de schijfjes wortel toe, samen met de gepelde en in stukjes gesneden tomaten. Meng goed door elkaar en dek de pan af. Laat de groenten 5 a 10 min. stoven.

Intussen wentelt u de schijven kalfsschenkel in de bloem. Verhit 2 el. olijfolie in een pan en braad de kalfsschenkels aan beide zijden aan. Leg ze op het groentemengsel en kruid het vlees met peper en zout, tijm, laurier, basilicum, marjolein en de geperste teentjes knoflook.

Blus het braadvocht met de witte wijn en de droge vermout. Maak de braadresten goed los en giet ze over de Osso Buco.

Voeg er de 3 reepjes citroenschil aan toe en laat nog 90 min. verder stoven op een zacht vuurtje.

Haal het bot eruit en maak het vlees fijn door er met een vork in te prikken.

Maak ondertussen de risotto rijst zoals vermeld op het pak.

Leg de risotto op het bord met de Osso Buco saus en rasp er verse parmezaan overheen.

Wijntip: Primitivo di Manduria - Conte di Campiano.

Geniet ervan!

#kalfsschenkel #risotto

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle