• Sophie

Zomer fruit crumble


Vulling: - 250 gram rabarber - 225 gram aardbeien (diepvries) - 125 gram bramen (diepvries)

- 225 gram kersen (diepvries) - 1 el. kastanjemeel - 1½ tl. kaneelpoeder - 2 el. ahornsiroop - 1 sinaasappel

Crumble: - 50 gram kokosolie - 100 gram havermout

- zeezout - 1 el. ahornsiroop - 1 tl. vanillepoeder

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de rabarber in kleine stukjes en kook het met een bodempje water 5 minuten op een laag vuur. Schep de rabarber in de schaal en voeg de aardbeien, kersen, bramen, kastanjemeel, kaneel en stroop toe. Snij de sinaasappel door de helft en snij er twee plakken af. Pers daarna de sinaasappel uit over het geheel. Hussel alles door elkaar en schep het in de ovenschaal.

Smelt de kokosolie en doe dit samen met de havermout, zeezout, stroop en vanillepoeder in een kom. Roer alles goed door elkaar en strooi het over de vulling. Leg de plakken sinaasappel erop.

Zet de schaal 30 min. in de oven en laat de crumble daarna 15 minuten afkoelen.

Yum heerlijk feest ontbijt!

#ontbijt #bramen #kersen #rabarber #aardbeien #crumble #nagerecht

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle