• Sophie

Sushi salade


Voor 2 personen:

- 120-150 gram quinoa - 2 nori vellen - 1 avocado (in stukjes) - 150 gram gekookte garnalen - 2 el. sesamzaad - soja saus

Kook de quinoa in ongeveer 12 minuten gaar. Laat deze afkoelen in een kom. Zet een gaspit aan en haal hier een paar keer vluchtig de nori-vellen overheen. Hierdoor worden ze lekker knapperig (dit kan ook door ze kort in de pan te bakken).

Knip de nori vellen in dunne reepjes. Rooster in een pan de sesamzaadjes (zonder olie) goudbruin.

Schep de nori snippers door het quinoa mengsel en verdeel dit over twee kommen. Garneer de sushi bowl met de avocado, garnalen en als laatste de sesamzaadjes.

Serveer met sojasaus.

Lekker met een frisse salade met wasabi dressing.

#quinoa #nori #avocado #garnalen #hoofdgerecht #lunch

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle