top of page
  • Sophie

Baba Ganoush


- 4 grote aubergines - olijfolie - 4 tenen knoflook

- 3 el. tahini sesame seed paste - sap van een 1/2 citroen - 2 el. bladpeterselie - 2 el. fijngesneden munt - granaatappelpitten - zout en peper Verwarm de oven op 180 graden. Snij de aubergines in halve stukken en kerf op een paar plaatsen met een scherp mes een paar cm diep. Wrijf de aubergines in met knoflook en schenk er olijfolie overheen. Leg ze voor minimaal 50 minuten in de oven. Haal de aubergines uit de oven en laat ze iets afkoelen. Lepel het vruchtvlees eruit en leg dit in een vergiet uitlekken. Na minimaal 15 minuten (lekkerst na een uur) zijn de aubergines uitgelekt. Leg ze in een kom, pers er knoflook bij, voeg het citroensap, tahini sesame seed paste, olijfolie zout en peper toe. Roer alles door elkaar en laat dit nog een uur op kamertemperatuur staan, zodat de smaken mooi gaan mengen. Roer de munt en peterselie erdoor en bestrooi met de granaatappel pitten.

#babaganoush #tahinipaste #aubergine #voorgerecht #bijgerecht #smeersel

Recent Posts

See All
  • Instagram - Black Circle
bottom of page