- Sophie
Spelt pastasalade met chipolata worstjes, groene groenten en een arrabbiata pesto

Bereidingstijd | 45 minuten
Benodigdheden | 2 kookpannen, braadpan, sla en vergiet.
Hoeveelheid | 4 personen
Ingrediënten |
- 1 ui fijngesnipperd
- 4 teentjes knoflook
- 1 broccoli
- 1 pak snoeptomaatjes
- 200 gram doperwten
- 200 gram snijbonen
- 2 potjes AH excellent arrabbiata pesto 135 gram
- 6 chipolata worstjes
- 500 gram spelt penne
- homemade peper olijfolie, ofwel olijfolie met gedroogde pepertjes.
- 6 basilicum blaadjes
Allergieën informatie | lactose en noot vrij
Passend bier | Vedett Weizen
Bereiding |
Zet een pan water, met een beetje olijfolie en een snufje zout op het vuur en kook de spelt penne, zoals op de verpakking staat. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Doe de pasta in een grote salade bak.
Leg de worstjes minimaal 10 minuten in kokend water (niet op het vuur), zodat ze van binnen al garen.
Snij ondertussen de broccoli in kleine roosjes en maak de snijbonen schoon. Zet een pan kokend water op en doe de snijbonen erin met een snufje zout. Kook deze 5 minuten en voeg dan de broccoli toe aan de snijbonen. Kook deze samen nog eens 5 minuten. Voeg hierna de doperwten toe en kook dit nog 2 minuten tot alle groente knapperig maar gaar is. Giet de groenten af en laat deze uitlekken.
Bak ondertussen de ui, met olijfolie in een pan tot deze goudbruin is. Pers daarna de knoflook erbij uit en bak dit nog 2 minuten. Giet de warme olie met ui en knoflook over de pasta.
Bak daarna de worstjes (in dezelfde pan) in ongeveer 10 minuten klaar. Snij de worstjes in kleine stukjes en voeg deze met de groenten bij de pasta. Snij de snoeptomaatjes in 4 kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de salade.
Meng tot slot de arrabbiata pesto door de salade. Maak het af met een paar fijngehakte basilicum blaadjes en verse peper.
Eet smakelijk!
#arrabbiatapesto #speltpasta #chipolataworstjes #doperwten #broccoli #snijbonen #hoofdgerecht