- Sophie
Lemon Cake

Bereidingstijd | 15 minuten voorbereiding en 25 minuten bakken.
Benodigdheden | bakpapier, bakvorm; kom, keukenmachine
Hoeveelheid | 1 taart
Ingrediënten |
Bodem
- 100 ml kokosolie
- 3 el agave siroop
- 1 ei
- 250 gram amandelen
- 3 el kokosrasp
- 1 snufje zout
Vulling
- 5 limoenen
- 80 ml honing of agave siroop
- 4 eieren
- 1 extra eigeel
- 1 el. kokosrasp
Allergieën informatie | bevat noten
Bereiding |
Verwarm de oven op 170 graden. Leg het bakpapier in de bakvorm.
Eerst maken we de bodem. Maal de amandelen fijn met een keukenmachine. Meng in een andere kom de de overige ingrediënten door elkaar. Voeg langzaam het mengsel bij de amandelbloem en meng het tot een mooie deeg. Leg het deeg in de bakvorm en druk aan met een lepel. Bak de bodem voor 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat het daarna buiten de oven afkoelen, maar hou de oven nog aan.
Voor de vulling: Voeg alle limoen sap en schil van de limoen in een grote kom. Voeg hier de eieren, honing en kokos aan toe en meng dit 10 minuten met de mixer tot het luchtig is.
Schep de vulling op de bodem en bak dit nog 25 minuten af.
Lekker met vers fruit, zoals rode besjes en frambozen.