• Sophie

Blauwe muisjes chocoladereep


Bereidingstijd | 15 minuten voor het tableren van de chocolade

Benodigdheden | chocoladereep vorm, marmeren plaat, kook thermometer, pan en kom.

Hoeveelheid | 2 chocoladerepen

Ingrediënten |

- blauwe muisjes (of roze)

- 200 gram melkchocolade druppels

- Optie: knettersuiker blauw

Allergieën informatie | bevat lactose

Bereiding |

Smelt de chocolade langzaam au baine marie, maar zorg dat de chocolade niet warmer wordt dan 45 graden. Giet 2/3de van de chocolade af en giet op de marmeren plaat. Strijk met een spatel de chocolade uit en door elkaar, zodat deze afkoelt. Hou daarbij de chocolade continue in beweging. Als de chocolade is afgekoeld tot 29 graden schep je het terug bij de warme chocolade. Meng de warme en afgekoelde chocolade goed door elkaar. Leg de chocoladereep vormpjes neer en strooi er blauwe muisjes in. Vul de vormpjes met de chocolade. Laat de chocolade helemaal afkoelen en hard worden.

Leuk kado voor een babyshower of als de kleine is geboren!

#melkchocolade #blauwemuisjes #taart #nagerecht #koekjes #temperen #tableren #aubainmarie

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle