top of page
  • Sophie

Italiaanse amandelkoekjes


Bereidingstijd | 30 minuten / 5 uur oven

Benodigdheden | mixer, bakplaat, bakpapier (AGA oven)

Hoeveelheid | 9 porties

Ingrediënten | - 70 gram amandelen (ongebrand / ongezouten)

- 40 gram bruine basterdsuiker

- 40 witte basterdsuiker

- 2 tl. kaneel

- 2 tl. bakpoeder

- 120 gram tarwemeel

- 3 eieren

- zout

- 1 vanillestokje

- 1 tl. nootmuskaat

- geraspte schil van een sinaasappel

- 1 klein ei

Allergieën informatie | bevat noten.

Bereiding |

Verwarm de oven voor op 100°C. Bedek twee bakblikken met bakpapier. Strooi de amandelen op een van de bakblikken in een enkele laag. Toast de amandelen 20 minuten.

Haal ze uit de oven en zet ze apart om af te koelen.Neem een grote mengkom en doe daarin de amandelen, alle suiker, een mespunt zout, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder en tarwemeel.

Meng dit met je handen goed door elkaar. Klop de eieren los in een kleine kom, doe de vanille erbij en de geraspte sinaasappelschil en klop tot alles opgestijfd is.

Doe het eimengsel bij de meel en begin met het kneden van het deeg. In het begin zal alles aan je handen blijven plakken maar naar mate je langer kneed wordt dat minder.

Vorm een bal en verdeel deze in vier gelijke stukken. Vorm platte broodjes van het deeg van ongeveer 20 cm lang, 5 cm breed en 2 cm hoog. Leg het voorzichtig op het bakblik. Herhaal voor de overige drie stukken, 2 per bakblik.

Bestrijk de bovenkanten met het losgeklopte ei. Bak ongeveer 4 uur op 100°C tot de bovenkanten een mooie goudbruine kleur heeft.

Haal ze uit de oven en plaats op een rek om af te koelen. Na een minuut of twintig kan je gelijkvormige plakjes afsnijden.

Plaats de plakjes naast elkaar op het bakblik en zet terug in de nog warme maar uitgeschakelde oven voor 30-60 minuten. Hoe langer je ze in de oven laat staan hoe harder ze worden. Als de biscotti hard genoeg zijn haal je ze uit de oven en laat ze geheel afkoelen.

De Cantuccini koekjes blijven ongeveer 1 maand goed.

Lekker als dessert met ijs of bij de koffie!

#amandelen #koekjes #Cantuccini

Recent Posts

See All
  • Instagram - Black Circle
bottom of page