- Sophie
Jerusalem food: bijgerecht: Pittige wortel salade

Bereidingstijd | 10 minuten
Benodigdheden | slakom
Hoeveelheid | 3 porties
Ingrediënten | - 6 flinke wortelen
- 3 el. zonnebloemolie
- 1 grote ui fijngehakt
- 3 et. harissa (potje van de marqt)
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl. karwijzaad
- 1/2 tl. suiker
- 3 el. appelazijn
- 40 gram rucola
- zout en peper
Allergieën informatie | lactose en noten vrij
Bereiding |
Snij de worteltjes in kleine stukjes en doe in de slakom met de fijngesneden ui, kruiden, olie, azijn, suiker, zout en peper. Meng alles goed door elkaar. Meng ook de harissa er door. Laat alles een halfuur staan zodat de smaken goed mengen.
Doe als laatste de rucola erbij en meng door elkaar.
Eet smakelijk!