• Sophie

Wildzwijn burgers met chorizo en perenchutney


Bereidingstijd | 15 minuten en 20 minuten opstijven in de ijskast

Benodigdheden | vershoudfolie, koekenpan, keukenmachine

Hoeveelheid | 4 burgers

Ingrediënten |

- 20 gram boter

- 2 sjalotten

- 400 gram wildzwijn

- 80 gram chorizo

- zuurdesembrood

- rucola

Peren chutney met fenegriek

- 3 peren

- 1 kleine rode ui

- 60 gram basterdsuiker

- 75 ml wittewijnazijn

- 2 tl fenegriekzaad

Allergieën informatie | bevat lactose in de chorizo

Bereiding |

Begin met de chutney. Snij de peer in kleine stukjes en zet een steelpan op laag vuur met alle ingrediënten. Laar zeker 20 minuten langzaam inkoken tot het stroperig wordt. Na 20 minuten de chutney laten afkoelen. Ik bewaar het altijd in een oude jampot. Je kunt het zeker 3 weken in de ijskast bewaren.

Verhit ondertussen in een koekenpan de boter en bak de uitjes zacht bruin. Doe ondertussen de wildzwijn in de keukenmachine en maak er fijn gehakt van. Meng de gebakken uitjes met het gehakt. Snijd de chorizo in kleine blokjes en meng het gehakt. Maak er 4 ballen van, leg ze op een schaal en dek af met folie. Laat dit 20 min in de ijskast opstijven.

Gril de burgers 4 minuten aan elke kant in de pan. Gril ook het zuurdesem brood aan beide kanten in de pan. Serveer de ballen op het gegrilde brood met rucola en de chutney.

Deze burgers zijn zo lekker, jammer dat je niet het hele jaar door wildzwijn bij de slager kunt krijgen.

Geniet ervan! Happy cooking.

#wildzwijn #burgers #fenegriek #perenchutney #hoofdgerecht

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle