- Sophie
Wildzwijn burgers met chorizo en perenchutney

Bereidingstijd | 15 minuten en 20 minuten opstijven in de ijskast
Benodigdheden | vershoudfolie, koekenpan, keukenmachine
Hoeveelheid | 4 burgers
Ingrediënten |
- 20 gram boter
- 2 sjalotten
- 400 gram wildzwijn
- 80 gram chorizo
- zuurdesembrood
- rucola
Peren chutney met fenegriek
- 3 peren
- 1 kleine rode ui
- 60 gram basterdsuiker
- 75 ml wittewijnazijn
- 2 tl fenegriekzaad
Allergieën informatie | bevat lactose in de chorizo
Bereiding |
Begin met de chutney. Snij de peer in kleine stukjes en zet een steelpan op laag vuur met alle ingrediënten. Laar zeker 20 minuten langzaam inkoken tot het stroperig wordt. Na 20 minuten de chutney laten afkoelen. Ik bewaar het altijd in een oude jampot. Je kunt het zeker 3 weken in de ijskast bewaren.
Verhit ondertussen in een koekenpan de boter en bak de uitjes zacht bruin. Doe ondertussen de wildzwijn in de keukenmachine en maak er fijn gehakt van. Meng de gebakken uitjes met het gehakt. Snijd de chorizo in kleine blokjes en meng het gehakt. Maak er 4 ballen van, leg ze op een schaal en dek af met folie. Laat dit 20 min in de ijskast opstijven.
Gril de burgers 4 minuten aan elke kant in de pan. Gril ook het zuurdesem brood aan beide kanten in de pan. Serveer de ballen op het gegrilde brood met rucola en de chutney.
Deze burgers zijn zo lekker, jammer dat je niet het hele jaar door wildzwijn bij de slager kunt krijgen.
Geniet ervan! Happy cooking.
