- Sophie
Simpele Indonesische rijsttafel met homemade sajoer boontjes

Bereidingstijd | 40 minuten
Benodigdheden | Keukenmachine
Hoeveelheid | 4 personen
Ingrediënten |
Sajour
- 500 gram sperziebonen
- 1 broccoli
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 tl gemberpoeder
- 2 tl ketjap
- 2 tl sambal
- 1 tl korianderzaad
- 200 ml bouillon
- 200 ml kokosmelk
- zeezout
Viscurry
- 400 gram pangasfilet
- 1 elephant currypaste
- 3 el ketjap
- 2 knoflook
- 4 gekookte eieren
Lekker met basmatirijst en kroepoek
Allergieën informatie | lactose en noot vrij
Bereiding |
Begin met de pasta voor de sajoer boontjes. Doe de knoflook, ui, ketjap, gemberpoeder, korianderzaad, sambal in de keukenmachine en maak er een gladde pasta van. Bak dit in de pan tot er een aromatische geur vanaf komt. Doe dan de bonen en broccoli erbij en laat dit 5 minuten pruttelen. Doe de bouillon en kokosmelk erbij en laat het nog 5 minuten koken.
Meng ondertussen de vis stukjes in de currypasta. Bak dit in een pan, en doe na 5 minuten een scheut kokosmelk, de ketjap en knoflook erbij. Leg ook de 4 eieren bij de vis in de pan. Laat dit nog 5 minuten pruttelen en het is klaar.
Het hele huis begint al snel heerlijk te ruiken door al deze lekkere kruiden.
Lekker met rijst en kroepoek en een biertje!