- Sophie
Madeleines met kokosyoghurt

Bereidingstijd | 10 minuten voorbereiding, 2 uur ijskast, 10-12 min oven
Benodigdheden | Bakplaat en bakpapier, mixer en blender
Hoeveelheid | 10 madeleines
Ingrediënten |
- 125 gram boter
- 2 grote eieren
- 150 gram kristal suiker
- 150 gram meel
- 2 el vanillesuiker
- snufje zout
- kokos naturel (Albert Heijn)
Allergieën informatie | bevat lactose, noot vrij
Bereiding |
Mix de eieren en suiker met de garde voor minimaal 5 minuten. Zorg dat de substantie zeker 3 keer in volume toeneemt. Mix de boter erdoorheen en spatel vervolgens de meel, vanillesuiker en het zout erdoor. Blijf het goed mengen met een vork ±5 min. Zo wordt het luchtig van smaak en zijn alle boterklontjes goed door het beslag gemengd.
Zet het beslag 2 uur in de ijskast.
Verwarm de oven op 200 graden. Vul de vormpjes met het beslag en zet de madeleines 10-12 minuten in de oven tot ze licht bruin zijn.
Lekker met de kokos naturel yoghurt van Albert Heijn.