top of page
  • Sophie

Bloemkool, knolselderij en aardpeersoep


- 400 gram knolselderij

- 200 gram aardpeer

- 4 sjalotjes

- 1 bol knoflook

- 400 gram bloemkool in roosjes

- Chili olie

- 1 el. rozemarijn

- verse tijmtakjes

- zout en verse peper

- 1 1/2 liter water

- 1 bouillonblokje

- amandelschaafsel

- 2 bosui

- fijngehakte selderij

Verwarm de oven op 200 graden.

Snij de knolselderij, bloemkool en aardpeer in gelijkmatige stukken. Snij de sjalotjes fijn en plet de gepelde knoflook plat met een mes. Doe alles op de bakplaat met bakpapier en schenk hier de chili olijfolie overheen. Meng alles goed door elkaar, zodat alles goed met olie bedekt is. Maal er verse peper, zout en de rozemarijn overheen. Garneer met de verse tijm takjes en zet de bakplaat 15 minuten in de over tot de groenten mooi goudbruin zijn.

Zet ondertussen het water op in een grote pan en breng dit aan de kook met het bouillonblokje en laurier. Zodra de groenten klaar zijn, kunnen deze uit de oven en in de pan. Haal de laurierblaadjes eruit en pureer de soep romig.

Serveer de soep met geroosterde amandelen, bosui ringetjes en selderij.

#aardpeer #knolselderij #bloemkool #lunch #voorgerecht

Recent Posts

See All
  • Instagram - Black Circle
bottom of page