• Sophie

Geroosterde veggies met romescosaus


Bereidingstijd | 40 minuten

Benodigdheden | ovenschaal en blender

Hoeveelheid | 2 personen

Ingrediënten |

- 2 prei

- 2 lente ui

- ±10 stuks groene asperges

Voor de saus:

- 50 gram blanke amandelen

- 3 el olijfolie

- 3 knoflook

- 1 rode peper (pitjes verwijderd)

- 1 rode paprika

- 3 vleestomaten

- 3 el. honing

- 1 zakje saffraan draden

Allergieën informatie | lactose vrij, bevat noten

Bereiding |

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de onderste stukken van de asperges en snij de wortel van de prei en lente ui.

Doe alle veggies in een ovenschaal en bak 30 minuten tot ze er lekker knapperig uitzien.

Maak ondertussen de dressing door de blanke noten in de olie te bakken tot ze bruin zijn. Voeg daarna de overige ingrediënten toe. Doe de inhoud van de pan in de blender en meng alles tot een gladde dressing.

Schenk de dressing over de veggies. Garneer het bord met een dragon takje.

Eet smakelijk!

#hoofdgerecht #seizoensgroenten #prei #groeneasperges #romescosaus #blankeamandelen #saffraan

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle