- Sophie
Verse vegetarische loempia's

Bereidingstijd | 30 minuten
Benodigdheden | Bak met warm water
Hoeveelheid | 6 stuks
Ingrediënten |
- 6 rijstbladen
- 1 avocado
- 3 wortels
- 1/4 courgette
- 1/4 komkommer
- taugé
- verse munt fijngehakd
- verse koriander fijngehakt
Dressing:
- 3 el mierikswortel
- 6 el amandelmelk
- 1 el kurkuma
Allergieën informatie | lactose en noten vrij
Bereiding |
Snij alle groente in mooie lange repen van ±2 mm dik.
Hak de kruiden fijn.
Pak een bord waarop je de loempia gaat rollen en een apart bord waarop je ze serveert. Pak daarnaast een diepe schaal en vul die met warm water.
Doe een rijstvel 10 tellen in de kom met warme water en als deze soepel begint te worden leg je het op het platte bord. Doe de ingrediënten in de loempia en rol hem daarna op. Dit doe je met alle rijstbladen.
Tip: beter de bladen te kort in het warme water dan te lang, ze worden heel erg plakkerig!
Meng vervolgens de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
Fingerfood lunch.. yummy! Geniet ervan.