• Sophie

Gember peer cake


"Happy baking toes".

Bereidingstijd | 30 minuten voorbereiding - 1,5 uur oven

Benodigdheden | bakpapier, cakevorm, mixer, beslag kom, bakpapier

Hoeveelheid | 1 cake

Ingrediënten |

- 13 ontpitte dadels

- 100 ml gembersiroop

- 2 cm gember

- 100 ml kokoswater

- 3 eieren

- 250 gram tarwemeel

- 3 tl bakpoeder

- 1 tl baking soda

- 1 el komijnpoeder

- 1 el. kruidnagel

- 2 el. kaneel

- 2 peren

- zwarte sesam

Allergieën informatie | lactose en noten vrij

Bereiding |

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Doe de dadels, gembersiroop, eieren, kokoswater en verse gember in een blender en meng tot het 1 geheel is geworden (± 1 min).

Mix ondertussen de eieren in een grote kom en voeg daarna het meel toe. Meng dit rustig door. Voeg daarna de bakpoeder, soda, komijn, kruidnagel en kaneel door en meng rustig met de mixer.

Voeg daarna de inhoud van de blender toe en meng voorzichtig door elkaar met de lage stand van de mixer.

Schil de peren en snij deze in 8 stukken. Meng dit voorzichtig door het beslag.

Schenk het beslag in de met bakpapier bekleedde cakevorm. Garneer de cake met zwarte sesam.

Zet 45 minuten in de oven. Prik er dan in met een sate prikker om te kijken hoe gaar de cake is.

Geniet ervan!

#taart #koekjes #nagerecht #healthysnack #gember #zwartesesamzaadjes #cake #peer

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle