top of page
  • Sophie

Cheesecake met gemarineerde bramen


Bereidingstijd | 120 minuten

Wachttijd | 60 minuten

Benodigdheden | Springvorm, mixer, bakpapier, vijzel, keukenmachine (optioneel)

Hoeveelheid | 1 feestelijke taart

Ingrediënten |

Bodem en vulling:

- 1 theelepel venkelzaad - 125 gram glutenvrije boterkoeken - 50 gram gesmolten boter - 400 gram roomkaas - 100 gram fijne kristalsuiker - 2 eieren - 100 gram zure room - 20 gram maïzena - 1 theelepel vanille-extract

Bramen in siroop:

- 1 citroen - 75 gram suiker - 50 gram honing - 150 ml water - 15 gram munt - 350 gram bramen

Allergieën informatie | Bevat lactose, noot vrij

Bereiding |

Verwarm de oven op 130°C graden. Doe het bakpapier in de springvorm.

Rooster het venkelzaad in een koekenpan (zonder olie). Laat het afkoelen en maal daarna fijn in een vijzel. Breek de koekjes fijn met de hand of keukenmachine.

Meng de gesmolten boter en het venkelzaad door de kruimels en verdeel het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk de kruimels stevig aan, dit gaat makkelijk met een glaasje dat in de vormpjes past. Meng de roomkaas kort met de fijne kristalsuiker. Voeg de eieren, zure room, maïzena en het vanille-extract toe en meng alles door tot een glad mengsel. Verdeel het cheesecakemengsel over bodem. Dit gaat

Bak de cake 45 minuten, de bovenkant mag nog een klein beetje wiebelen als de taart uit de oven komt. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast.

Rasp voor de siroop de schil van de citroen. Doe samen met het sap van de citroen, de suiker, honing en 150 ml water in een pan en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de munt toe. Dek de pan af en laat de siroop op kamertemperatuur helemaal afkoelen. Zeef de siroop en breng opnieuw aan de kook. Laat de siroop 5-10 minuten inkoken en dan helemaal afkoelen. Prak alle bramen in een schaal en meng dit vervolgens door de siroop. Laat dit minimaal een uur marineren.

Zeef het bramenmengsel en smeer het daarna uit over de taart.

De heerlijke feestelijke taart is klaar!

Geniet ervan.

#taart #cheesecake #bramen #munt #venkel

Recent Posts

See All
  • Instagram - Black Circle
bottom of page