• Sophie

Citroen maanzaad cake met gekonfijte citroen


Bereidingstijd | 120 minuten

Wachttijd | 60 minuten

Benodigdheden | Cakevorm, mixer, bakpapier, zeef

Hoeveelheid | 1 cake

Ingrediënten |

Cake:

- 200 gram gesmolten boter of op kamertemperatuur - 200 gram suiker - rasp van 1 citroen - 4 eieren - 200 gram bloem - 1 theelepel bakpoeder - 2 eetlepel citroensap - 3 eetlepel maanzaad

Gekonfijte citroen

- 1-2 citroenen

- 325 ml water

- 225 gram suiker

Roomkaas glazuur: - 100 gram roomkaas - 100 gram poedersuiker - 1 eetlepel citroensap

Allergieën informatie | Bevat lactose, noot vrij

Bereiding |

Verwarm de oven op 160°C graden.

Doe de boter, suiker, citroenrasp en ¼ tl zout in een kom en mix dit in een paar minuten tot het romig is.

Voeg dan de eieren één voor één toe, tot alles goed gemixt is en het mengsel luchtig is. Zeef de bloem en bakpoeder en spatel voorzichtig door het beslag, zodat het luchtig blijft.

Spatel tot slot het citroensap en de maanzaad door het beslag. Schep het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en bak de cake in 55-75 minuten gaar.

Prik met een houten satéprikker in de cake om te kijken of hij helemaal gaar is. Blijft er geen beslag aan de prikker zitten, dan kan hij uit de oven.

Laat de cake kort afkoelen en haal hem dan met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat hem verder afkoelen op een rooster.

Snijd voor de gekonfijte citroen de citroen in dunne plakjes van ± ¼ cm dik. Breng in een steelpan het water met de suiker aan de kook. Doe als de suikersiroop kookt de citroenschijfjes erbij en laat ze op heel laag vuur 1-1½ uur konfijten. Laat op een rooster uitlekken.

Voor de glazuur meng je de roomkaas met de poedersuiker en het citroensap tot een glad glazuur. Bestrijk de afgekoelde cake ermee en garneer met de gekonfijte citroen.

Genieten maar!

#taart #nagerecht #maanzaad #citroen #gekonfijtecitroen

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle