top of page
  • Sophie

Appeltaart


Bereidingstijd | 120 minuten

Wachttijd | 60 minuten

Benodigdheden | Springvorm, bakpapier, zeef

Hoeveelheid | 1 taart

Ingrediënten |

Bodem:

- 125 gram gezouten boter

- 125 gram rietsuiker

- 1 ei

- 250 gram bloem

- snuf zout

Vulling

- 3 friszure appels - Elstar

- 30 gram gezouten boter

- 100 gram riet suiker

- 1 tl kaneel

- 2 eieren

- 20 gram amandelkoekjes - verkruimeld

Allergieën informatie | Bevat lactose en noten

Bereiding |

Verwarm de oven op 200°C graden.

Snij de koude boter in stukjes en kneed samen met de suiker tot de suiker aan de boter vastzit. Voeg het ei toe en roer kort. Zeef het meel erbij en kneed met je vingers tot het een mooi deeg is. Kneed kort tot een bal en laat in plastic minimaal een uur rusten in de koelkast.

Schil de appels en snij in dunne plakjes. Haal het deeg uit de ijskast, rol deze uit en leg op de bodem van de springvorm, met een kleine rand. Strooi het amendelkoekkruim over de bodem en beleg daarna de bodem met de sneetjes appel. Begin met de buitenste ring en wees niet zuinig, hoe mee appel hoe lekkerder!

Voor de vulling laat je de boter smelten op het vuur. Roer in een kom de suiker met kaneel tot kaneelsuiker en klop de eieren erdoorheen. Voeg dan de gesmolten boter toe en roer dit goed door. Giet het mengsel gelijkmatig over de taart en bak de taart voor 30-40 minuten in de oven.

Het lekkerste warm met vers opgeklopte slagroom!

#taart #nagerecht #appeltaart #amandelkruimel

Recent Posts

See All
  • Instagram - Black Circle
bottom of page