• Sophie

Appel plaattaart met honingstroop


Bereidingstijd | 15 minuten

Wachttijd | 30 minuten

Benodigdheden | Ovenschaal, bakpapier

Hoeveelheid | 1 taart voor ongeveer 8 personen

Ingrediënten |

- 375 gram bladerdeeg - 50 gram gezouten boter - 1 eidooier - 70 gram meel - 1 scheut vanillevla

- verse vanille van een vanillestokje - vloeibare honing - ongeveer 150 ml - 2 jonagold appels, in dunne plakjes gesneden - verse rozemarijn

Allergieën informatie | Bevat lactose, geen noten

Bereiding |

Leg de plakjes bladerdeeg in de met bakpapier beklede ovenschaal, zodat de bodem bedekt is. Gebruik al het bladerdeeg zodat je meerdere lagen op elkaar krijgt en de bodem dus dikker wordt.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de boter en eidooier met het meel, de vla, vanille en 2 el honing in een kom en roer met een pollepel tot een glad mengsel. Bestrijk het deeg hiermee en leg de appelschijfjes erop. Sprenkel er 4 eetlepel honing over. Bak in 30 min. goudbruin en knapperig.

Breng de rest van de honing met de rozemarijn op laag vuur bijna tegen de kook aan. Roer regelmatig. Als het stroperig is sprenkel je de honing over de taart.

Simpel en lekker!

#taart #nagerecht #appeltaart #bladerdeeg #honing #roze

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle