- Sophie
Breakfast blueberry crumble

Bereidingstijd | 15 minuten
Wachttijd | 35 minuten
Benodigdheden | Ovenschaal en bakpapier
Hoeveelheid | 2 a 3 personen
Ingrediënten |
- 400 gram blauwe bessen (diepvries)
- 1 citroen rasp
- 1/2 citroen sap
- 2 el meel
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl kardemom poeder
Crumble topping:
- 2 el kokosolie
- 50 gram meel
- 40 gram havermout
- 40 gram zonnebloempitten
- zout
- 2 tl bakpoeder
- 1 el kokosbloesem suiker
Allergieën informatie | Lactose en noten vrij
Bereiding |
Verwarm de over voor op 180 graden en leg het bakpapier in de ovenschaal.
Doe de blauwe bessen in een kom en rasp hier de citroen over uit. Pers de halve citroen uit en meng de blauwe bessen met het citroen, meel, kaneel en kardemom. Leg de bessen verspreid over de bodem van de ovenschaal.
Voor de crumble maak je eerst de kom schoon. Verwarm de olie tot het vloeibaar is en doe in de kom. Doe alle ingrediënten in de kom en meng dit met een vork tot er crumble ontstaat. Die strooi je over de blauwe bessen.
Bak de crumble in 35 minuten gaar. Lekker met yoghurt of gewoon puur.