• Sophie

Zelf Kimchi maken - groenten fermenteren


Bereidingstijd | 60 minuten

Wachttijd | 4 dagen fermenteren

Benodigdheden | Weckpot, grote kom, maatbeker

Hoeveelheid | 1 pot

Ingrediënten |

- 2 el zout

- 1 Chinese kool

- 50 gram grof zeezout

- 1/2 rettich

- 1 winterpeen

- 15 gram bieslook

- 1/2 ui

- 2 knoflook tenen

- 20 gram gember

- 1 lente-ui

- 1 el suiker

- 60 ml water

- 1 tl chilipoeder

- 1 el vissaus

Allergieën informatie | Lactose en noten vrij

Bereiding |

Zelf gebruik ik een afwastuil. Vul deze met water en los hier 2 eetlepel zout in op. Snij dan de Chinese kool in 4 parten en leg deze voor ca. 2uur in het water.

Giet het water af en wrijf de parten in met 50 gram grof zeezout. Laat dit 4uur staan.

Schil de rettich en wortel en snij julienne. Hak de bieslook en gember fijn, snipper ui, pers knoflook en snij lente-ui in kleine ringen. Doe alles in een kom en meng met het suiker, water, de chilipoeder en vissaus.

Spoel de Chinese kool goed af en snij in kleinere stukken. Met dit door het pittige mengsel. Doe alles in een weckpot en laat 1 dag op kamertemperatuur op een donkere plek staan. Zet de weckpot daarna in de ijskast en na 4 dagen is de kimchi klaar om te eten.

Lekker op een tosti, pannenkoek met oesterzwammen of een omelet.

#kimchi #chinesekool #fermenteren #groente #bijgerecht

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle