- Sophie
Vegan chocolade ganache taart met zomers fruit

Bereidingstijd | 15 minuten
Benodigdheden | bakvorm
Hoeveelheid | 1 taart
Ingrediënten |
Bodem:
- 120 gram havermeel
- 50 gram amandelmeel of tarwemeel
- 5 tot 10 el kokosolie
- 4 el cacao poeder
- 20 gr kokosbloesem suiker
Ganache:
- 1 blik kokosmelk
- 20 gr kokosbloesem suiker
- 2 repen chocolade 85% en 90%
- 1 el kardemom
- 1 tl chili poeder
Allergieën informatie | V E G A N - Lactose vrij
Bereiding |
Verwarm de oven op 180 graden. Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar en kneed er een bol van. Leg dit op de bodem van de vorm en zorg dat de rand 1cm hoog is. Bak de bodem 10 - 15 min.
Verhit alle ingrediënten voor de ganache in een pan en blijf goed mengen met een garde tot de chocolade helemaal gesmolten is. Vul de taartbodem met de ganache en laat de taart minimaal 2 uur afkoelen in de ijskast. Versier de taart met vers zomers fruit.
Als je wat vulling overhebt kan je dit in eierdopjes gieten, zodat je voor de komende dagen nog een lekkere chocolade mousse als toetje hebt.
Genieten!