• Sophie

Vegan Bananenbrood


Bereidingstijd | 15 minuten

Benodigdheden | bakblik, bakpapier, kom, spatel

Hoeveelheid | 1 brood met 8 plakken

Ingrediënten |

- 3 rijpe bananen

- 6 dadels

- 70 gram zonnebloemolie

- 50 gram gebroken lijnzaad

- 60 gram kokosrasp

- 20 gram agavesiroop

- egg replacer voor 3 eieren, vol de gebruiksaanwijzing

- Sparkling water scheutje om het smeuïg te maken

- snufje zout

- mespuntje kardemom

- mespuntje kaneel

- 1/2 mespuntje chilipoeder

- 65 gram zelfrijzend bakmeel

- 100 gram tarwemeel

- 8 gram bakpoeder

Allergieën informatie | V E G A N - Lactose vrij

Bereiding |

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Prak als eerste de bananen in een kom en voeg daarna de overige ingrediënten toe. Meng alles goed door elkaar, zodat er lucht bij komt en het bakpoeder goed mengt.

Doe het bakpapier in de vorm en schep daarna het deeg in de vorm.

Bak de cake in 55 minuten gaar. Prik er met een mes in om te kijken of het deeg echt gaar is. Als het nog aan de mes blijft plakken plaats het brood dan nog 5 minuten langer in de oven. Blijf dit herhalen tot het mes droog uit de vorm komt.

Yummy.. geniet ervan!

#vegan #ontbijt #lunch #zoet #bananen #brood #cake #bananenbrood #healthy #snack

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle