• Sophie

Homemade pindakaas


Bereidingstijd | 30 minuten

Benodigdheden | keukenmachine

Hoeveelheid | 1 pot

Ingrediënten |

- 3 koppen pinda's

- 1 handje cashewnoten

- Naar smaak zeezout, kardemom, kaneel, honing, chili (een halve tl per smaak)

Allergieën informatie | V E G A N - Lactose vrij

Bereiding |

Je moet een beetje geduld hebben, maar het is easy, lekker en wordt super smeuïg!

Rooster 3 koppen pinda’s en cashewnoten 10 minuten in een oven dat voorverwarmd is op 190 graden. Doe de geroosterde noten in de keukenmachine en nu is het afwachten en erbij blijven. Af en toe in de kom roeren en van de randen weghalen, zodat het goed blijft malen. Eerst wordt het een grove brokkelige substantie. Na een tijdje worden het balletjes en opeens is het smeuïg. Vanaf dat moment kan je er honing, kaneel, kardemom, zeezout, chili aan toevoegen (make your own favorite)

Enjoy!

#ontbijt #lunch #pindakaas

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle