- Sophie
Chili con veggie

Bereidingstijd | 95 minuten
Benodigdheden | creuset of hapjespan
Hoeveelheid | 4 personen
Ingrediënten |
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 prei
- 1 chili
- 2 el komijn
- 2 el koriander
- 2 el gerookte paprikapoeder
- 1 kaneelstok
- 3 laurierblad
- 1 tl kaneelpoeder
- 3 el gedroogde oregano
- 1 tl nootmuskaat
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 500 gr gedroogde linzen
- 1 blik kidney bonen
- 1 blik zwarte bonen
- 6 tomaten
- 1 liter groente bouillon
Allergieën informatie | V E G A N - Lactose vrij
Bereiding |
Snij de uien in snippers en pers de knoflook. Snij de prei in kleine ringen en de chili kleine. Bak dit 5 min in olijfolie in een hapjespan of creuset. Voeg dan de komijn, koriander, gerookte paprikapoeder, kaneelstok, het laurierblad, kaneelpoeder, gedroogde oregano, nootmuskaat en tomatenpuree toe. Bak dit 5 min en dan kunnen de gedroogde linzen, kidney bonen, zwarte bonen, tomaten in blokjes en 1 liter groente bouillon er aan toe worden voegen. Laat dit een uur pruttelen en roer het elke 15 min even door. Lekker met rijst, limoen en avocado.
Eet smakelijk!