• Sophie

Chili con veggie


Bereidingstijd | 95 minuten

Benodigdheden | creuset of hapjespan

Hoeveelheid | 4 personen

Ingrediënten |

- 2 uien

- 4 tenen knoflook

- 1 prei

- 1 chili

- 2 el komijn

- 2 el koriander

- 2 el gerookte paprikapoeder

- 1 kaneelstok

- 3 laurierblad

- 1 tl kaneelpoeder

- 3 el gedroogde oregano

- 1 tl nootmuskaat

- 1 klein blikje tomatenpuree

- 500 gr gedroogde linzen

- 1 blik kidney bonen

- 1 blik zwarte bonen

- 6 tomaten

- 1 liter groente bouillon

Allergieën informatie | V E G A N - Lactose vrij

Bereiding |

Snij de uien in snippers en pers de knoflook. Snij de prei in kleine ringen en de chili kleine. Bak dit 5 min in olijfolie in een hapjespan of creuset. Voeg dan de komijn, koriander, gerookte paprikapoeder, kaneelstok, het laurierblad, kaneelpoeder, gedroogde oregano, nootmuskaat en tomatenpuree toe. Bak dit 5 min en dan kunnen de gedroogde linzen, kidney bonen, zwarte bonen, tomaten in blokjes en 1 liter groente bouillon er aan toe worden voegen. Laat dit een uur pruttelen en roer het elke 15 min even door. Lekker met rijst, limoen en avocado.

Eet smakelijk!

#vegan #chiliconveggie #bonen #hoofdgerecht #mexicaans

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle