• Sophie

Vegan frisse tofu spread met bieslook en peper


Bereidingstijd | 15 minuten

Benodigdheden | keukenmachine, vershoudfolie

Hoeveelheid | 200 gram

Ingrediënten |

- 200 gr tofu

- 2 tl shiro miso

- 2 tl umesu

- 2 tenen knoflook geperst

- scheutje appelcider azijn

- versgemalen zwarte peper naar smaak

- 15 gram bieslook

Allergieën informatie | V E G A N - Lactose vrij

Bereiding |

Mix de tofu met de shiro miso, umesu, knoflook, appelcider azijn en versgemalen peper in de keukenmachine. Hak het bieslook fijn. Pak een klein schaaltje en leg daar vershoudfolie overheen. Schep hierin de tofu en meng er de bieslook doorheen. Voeg extra peper toe naar smaak.

Je kunt de tofu ook nog laten fermenteren door een paar dagen buiten de koelkast te laten. Het wordt dan een hardere structuur. Zelf ben ik hier niet zo'n fan van.

Geniet ervan!

#vegan #ontbijt #lunch #tofu #vegancheese

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle