- Sophie
Vegan frisse tofu spread met bieslook en peper

Bereidingstijd | 15 minuten
Benodigdheden | keukenmachine, vershoudfolie
Hoeveelheid | 200 gram
Ingrediënten |
- 200 gr tofu
- 2 tl shiro miso
- 2 tl umesu
- 2 tenen knoflook geperst
- scheutje appelcider azijn
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- 15 gram bieslook
Allergieën informatie | V E G A N - Lactose vrij
Bereiding |
Mix de tofu met de shiro miso, umesu, knoflook, appelcider azijn en versgemalen peper in de keukenmachine. Hak het bieslook fijn. Pak een klein schaaltje en leg daar vershoudfolie overheen. Schep hierin de tofu en meng er de bieslook doorheen. Voeg extra peper toe naar smaak.
Je kunt de tofu ook nog laten fermenteren door een paar dagen buiten de koelkast te laten. Het wordt dan een hardere structuur. Zelf ben ik hier niet zo'n fan van.
Geniet ervan!