top of page
  • Sophie

Rogge-spelt brood


Bereidingstijd | 15 minuten, wachttijd 12-15 uur, bakken 1uur

Benodigdheden | kom, braadpan of creuset, vershoudfolie

Hoeveelheid | 1 brood

Ingrediënten |

- 10 gr gist

- 1 el zout

- 1 el agavesiroop

- 5dl water

- 200 gr roggemeel

- 200 gr speltmeel

- 400 gr volkoren tarwemeel

- scheutje olijfolie

Allergieën informatie | V E G A N - Lactose vrij

Bereiding |

Let op: het deeg heeft zeker 12 uur nodig om te rijzen.

Meng 10 gr gist, 1 el zout, 1 el agavesiroop en 5dl water in een kom tot alles goed is opgelost. Meng alle soorten meel er doorheen. Kneed dit goed door. Zeker 10 min! Je kan er iets meer water of meel aan toevoegen. Zorg dat uiteindelijk het deeg niet meer zo plakt aan de vingers en maak er dan een bol van. Leg dit in een kom. Strooi er een beetje meel overheen en bedek met vershoudfolie. Laat dit 12-15uur rijzen in de koelkast of buiten op het balkon als het koud genoeg is.

Verwarm vervolgens de oven op 250 graden en zet de braadpan erin met deksel om op te warmen. Na 20 min haal je de pan eruit. Schenk olijfolie op de bodem en zorg dat alles goed bedekt is, zodat straks het brood niet in de pan blijft plakken. Leg het deeg erin en zet met deksel 30 min in de oven. Haal dan de deksel eraf. Strooi een klein beetje meel op het brood en bak nog een 30 min af. Laat het brood afkoelen op een rooster.

Geniet ervan!

#ontbijt #lunch #brood #volkorenbrood #roggemeel #speltmeel

Recent Posts

See All
  • Instagram - Black Circle
bottom of page