top of page
  • Sophie

Een speciale roze taart met witte chocolade en framboos - vegan


Bereidingstijd | 30 minuten voorbereiden, 10 minuten bakken, 5 uur wachttijd om af te koelen.

Benodigdheden | keukenmachine, staafmixer, zeef, garde

Hoeveelheid | 1 taart

Ingrediënten |

Bodem:

- 100 gram oats

- 100 gram tarwemeel

- 2 el agave siroop

- 6 el zonnebloemolie

- snufje zout

Vulling:

- 250 gram frambozen

- 180 ml water

- sap van 1 citroen

- 3 el agave siroop

- 1/2 tl agar agar

- 60 ml water

Topping:

- 100 ml oatmilk

- 100 ml geconcentreerde cocos-cream

- 150 gram vegan witte chocolade

- poppy red van fun colours kleurmengsel

- 1/2 el agar agar

- 1 el water

Allergieën informatie | V E G A N - Lactose vrij

Bereiding |

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Maal de oats in een keukenmachine en voeg daarna de tarwemeel, agave siroop, zonnebloemolie en een snufje zout toe. Meng dit goed door. Dit kan je kneden of in de keukenmachine mengen. Bedek de springvorm met bakpapier en vul de bodemvorm. Bak de bodem in 10 minuten af.

Voor de eerste laag verwarm je de frambozen met het water, citroensap en de agave siroop 15 minuten in een steelpan. Blijf het goed roeren en verwarm het niet te snel, dus zet op een klein pitje. Vervolgens pureer je de frambozen met een staafmixer en haal ze door een zeef, zodat de pitjes achter blijven. Los daarna de agar agar op het water en voeg dit toe aan de puree. Roer het 2 minuten door en laat het daarna 5 minuten afkoelen. Smeer de frambozenlaag over de bodem en zet de taart 1 uur in de koelkast.

Voor de bovenste laag meng je de oatmilk met de geconcentreerde cocos-cream en vegan witte chocolade in een steelpan. Zet het op een laag vuur en blijf goed roeren. Voeg het kleurmengsel toe en meng dit goed door. Los vervolgens de agar agar op in water en meng dit door de chocolade. Blijf 2 minuten roeren. Laat daarna de chocolade 5 minuten afkoelen. Nu kan je de chocolade over de frambozenlaag op de taart verspreiden. Laat de taart min. 4 uur afkoelen in de koelkast.

Geniet ervan!

#vegan #taart #framboos #wittechocolade #verjaardagstaart #roze

Recent Posts

See All
  • Instagram - Black Circle
bottom of page