- Sophie van Kleef
4 layer tart: pinda's, dadels, caramel, chocolade en framboos

Bereidingstijd | per laag 10 minuten bereiding en 1 uur afkoelen. 12 minuten oven en 2 uur opstijven.
Benodigdheden | taartvorm, bakpapier, keukenmachine, staafmixer.
Hoeveelheid | 1 taart
Ingrediënten |
Taart bodem - layer 1:
- 130 gr kokosmeel
- 1/2 tl zout
- 40 gr agave siroop
- 40 gr kokosolie
Layer 2:
- 6 dadels geweekt in warm water
- 60 gr pindakaas
- 30 gr warm water
- 1/2 tl zout
- 2 el kokosolie
Layer 3:
- 3 el agave siroop
- 3 el kokosolie
- 25 gr 80% chocolade
- 1 tl zout flakes
Layer 4:
- 150 gr frambozen
- 1 el agar agar
Allergieën informatie | dairy free - vegan - no gluten
Bereiding |
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle ingrediënten voor de eerste laag, druk in de taartvorm en bak in 12 minuten goudbruin.
Laat afkoelen.
Maak ondertussen layer 2. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine en smeer uit over de eerste laag. Zet in de koelkast.
Laat afkoelen.
Layer 3: Verwarm de chocolade au bain marie, meng dan de andere ingrediënten erdoor. Giet het chocolade mengsel over de taart en laat afkoelen in de koelkast.
Layer 4: verwarm de frambozen in de steelpan. Mix met de staafmixer tot het een glad geheel is. Zodra het kookt meng je de agar agar er door heen. Laat dit 5 minuten pruttelen. Giet de laatste laag over de taart en laat min 2 uur afkoelen en opstijven.
Geniet ervan!