- Sophie van Kleef
Bieten humus

Bereidingstijd | 1 uur poffen, 15 minuten bereiding
Benodigdheden | oven, aluminiumfolie en keukenmachine
Hoeveelheid | 4 boterhammen
Ingrediënten |
- verse rode bieten van het land 4 stuks
- 300 gr kikkererwten gekookt
- 2 el tahin pasta
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- sap van een 1/2 citroen
- 2 tenen knoflook
Dukkah:
- 50 gr amandelen fijngehakt
- 1 el sesamzaadjes geroosterd
- 1 el korianderzaad
- 1 el zwart komijnzaad
- 1 el venkelzaad
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el gedroogde munt
zout en peper
Allergieën informatie | dairy free - vegan - no gluten - bevat noten
Bereiding |
Verwarm de oven voor op 180 graden.
maak de bieten schoon en wikkel ze in aluminiumfolie met olijfolie en zout en peper. Leg ze een uur in de oven om te poffen.
Laat afkoelen.
Meng de rest van de humus in de keukenmachine en voeg de bieten erbij.
Voor de dukkah meng je alle kruiden kort in een koffiemaler.
Geniet ervan!