• Sophie van Kleef

Kweepeer membrillo



Kooktijd | 1 uur

Bereidingstijd inkoken | 1 uur

Oven tijd | 2 uur

Benodigdheden | blender, pan, oven, vergiet, bakplaat, bakpapier

Hoeveelheid | 1 plak membrillo

Ingrediënten en bereiding |

- 2 kilo kweepeer

- 1 biologische citroen in stukken gesneden

- 750 gram rietsuiker

- 1laurier


Allergieën informatie | dairy free - vegan - no gluten - no nuts



Bereiding


Maak de kweepeer schoon (er zit een donslaagje op) met water en snij in vieren. Laat het klokhuis zitten, daar zit veel smaak en pectine in. Doe in een pan met de citroenen en zet onder water. Zet op het vuur en laat 1 uur aan de kook staan.


Na een uur laat je de kweepeer uitlekken in een vergiet. Snij de klokhuizen eruit en verwijder de citroen. Pureer tot een fijne massa.


Weeg nu het gewicht en voeg 1:1 rietsuiker toe. Zelf hou ik niet zo van zoet, duur ik voed de helft van gewicht aan suiker toe. Doe het vooral naar eigen smaak. Zet dan de pan weer op het vuur en laat het mengsel inkoken. Dit kan een uur duren. Blijf het regelmatig roeren zodat het niet aankoekt. Als het een stevige massa is die van de bodem loskomt kunt je het over scheppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de oven op 50 graden en laat 2 uur drogen.


Snij de membrillo in stukjes en bewaar in een luchtdichte tupperware met een laurier blaadje.


Nu kan je de membrillo gebruiken voor andere leuke bereidingen, zoals de vulling voor een bonbon.