- Sophie van Kleef
Pittige paprika soep met pistache pesto- vegan

Bereidingstijd | 50 minuten oven, 10 minuten voorbereiden, 10 minuten afmaken
Benodigdheden | keukenmachine, staafmixer en kom, steelpan, bakpapier, bakplaat
Hoeveelheid | 2 personen
Ingrediënten |
- 1 rode ui in schil
- 2 tenen knoflook in schil
- 3 rode punt paprika
- 5 tomaten
- 1 el agave siroop
- 5 takjes verse tijm
- 3 laurier blaadjes
- 1/2 bouillon blokje paddestoel
- 1/2 rode peper
Pesto:
- 2 takjes basilicum
- 20 gram verse munt blaadjes
- 70 gram pistache noten
- olijfolie
- zout en peper
Allergieën informatie | V E G A N - Lactose vrij, pesto bevat noten
Bereiding |
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe bakpapier op de bakplaat en leg hier de ui en knoflook op. Snij de stengel met pitjes van de punt paprika en leg ernaast. besprenkel met olijfolie. Na 30 minuten kijk je of de paprika gaar is. Zo niet laat nog 10 minuten extra in de oven. Ondertussen leg je ook de tomaten erbij op de bakplaat, voor nog eens 20 minuten.
Haal de plaat uit de oven. Van de tomaten kan je nu eenvoudig de schil eraf halen. Knijp de knoflook uit en doe in een kom, samen met de paprika, tomaat en ui (zonder schil). Pureer met de staafmixer. Schenk alles over in de steelpan, met een scheut water en het bouillonblokje. Verwarm langzaam op het vuur. Je kunt voor extra smaak verse tijm en laurier toevoegen. Als laatste voeg je een eetlepel agave siroop toe en naar smaak verse peper.
Voor de pesto doe je alle ingrediënten in de keukenmachine en voeg je als laatste zout toe naar smaak.
Geniet ervan!