• Sophie van Kleef

Rijstepap




Bereidingstijd | 20 minuten


Benodigdheden | steelpan

Hoeveelheid | 2 personen

Ingrediënten en bereiding |

- 300 ml amandelmelk

- 25 ml agavesiroop

- 1 kaneel stokje

- 4 kardemompeulen gekneusd

- ½ tl kardemompoeder

- ½ tl gemberpoeder

- ½ tl kaneelpoeder

- 150 gr basmatirijst

- 12 st amandelen

- 2 sinaasappel in partjes uitsnijden



Allergieën informatie | dairy free - vegan - no gluten - bevat noten!



Bereiding


Breng de amandelmelk, agave siroop, kardemom peulen (gevijzeld of met een mes aangedrukt zodat ze openbreken) en kaneelstok aan de kook. Voeg dan de rijst toe. Meng dit kort met een houten lepel, zodat niet alle rijst aan elkaar blijft vast plakken. Leg de deksel op de pan en laat op een laag vuur pruttelen. Lees op de verpakking van de rijst hoe lang deze moet koken en volg deze instructies. Giet dan de rijst af en laat nog even staan met de deksel op de pan, dit is het nawellen.


Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan.


Snij de sinaasappel in partjes. Je snijdt dan eerst de schil weg en langs de vezels snij je ze in, zodat je mooie partjes krijgt. Hak de amandelen in grove stukken.


Verwijder het kaneelstokje en kardemom peulen uit de rijst en breng de rijstepap op smaak met kardemompoeder, kaneel en gemberpoeder.


Schep de pap in een kom en leg hier de sinaasappelpartjes op met de verkruimelde amandel.




Recent Posts

See All