- Sophie van Kleef
Vegan meringue

Bereidingstijd | 15 minuten
Benodigdheden | spuitzak, bakplaat met bakpapier, garde
Hoeveelheid | 4 personen
Ingrediënten en bereiding |
- aquafabe van 1 blik kikkererwten
- 150 gr druivensuiker
- 1 tl wijnsteenpoeder
- 1 tl citroensap
- smaakmaker
Allergieën informatie | dairy free - vegan - no nuts
Bereiding
Als je zelf kikkererwten hebt gekookt, kook dan het kikkererwtenvocht in tot er 2/3de overblijft. Bij kikkererwten uit blik is dit niet nodig. Zet even koud. Ondertussen maak je de garde schoon met citroensap, zodat er geen vet meer aan zit. Klop de aquafabe stijf met druivensuiker en wijnsteenpoeder. Voeg het voorzichtig toe, zodat het wordt opgenomen. Als het eiwit mooi stijf is voeg je de smaakmaker en/of citroensap toe. Doe in spuitzak en maak kleine roosjes. Ook leuk om plakken te maken, smeer het dan uit met deegspatel.
Verwarm de oven op 100 graden en zet op onderwarmte zonder circulatie. Zet de merinques 3 uur in de oven.