- Sophie van Kleef
Worteltaart

Bereidingstijd | 10 minuten voorbereiden, 55 minuten oven, 30 minuten afkoelen, 15 minuten topping.
Benodigdheden | taartvorm, bakpapier, kom, pollepel
Hoeveelheid | 1 taart
Ingrediënten |
Taart bodem:
- 290 gr wortel geraspt
- 180 gr zonnebloemolie
- 3 eieren
- 100 gr dadels
- 250 gr basterdsuiker
- 2 tl kaneel
- 1 tl kardemom
- Zout
- 195 gr tarwemeel
- 15 gr bakpoeder
Icing:
90 gr boter gesmolten
30 gr agavesiroop
40 gr poedersuiker
250 gr cream cheese
Topping:
Pecannoten
Korenbloemen
Allergieën informatie | lactose - cream cheese en boter
Bereiding |
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bekleed taartvorm met bakpapier en spray de rand in met vet. Meng alle ingrediënten van de bodem in een kom. Vul in de taartvorm en bak af in 55 minuten.
Laat de taart afkoelen.
Maak nu de icing door de ingrediënten goed te mengen. Gebruik hiervoor een garde en klop in ieder geval 10 minuten goed door tot het een mooi glad geheel is. Strijk de icing over de taart.
Maak een crumble topping van de pecannoten en korenbloemen en verdeel dat over de taart.
Geniet ervan!