• Sophie van Kleef

Worteltaart



Bereidingstijd | 10 minuten voorbereiden, 55 minuten oven, 30 minuten afkoelen, 15 minuten topping.

Benodigdheden | taartvorm, bakpapier, kom, pollepel

Hoeveelheid | 1 taart

Ingrediënten |

Taart bodem:

- 290 gr wortel geraspt

- 180 gr zonnebloemolie

- 3 eieren

- 100 gr dadels

- 250 gr basterdsuiker

- 2 tl kaneel

- 1 tl kardemom

- Zout

- 195 gr tarwemeel

- 15 gr bakpoeder


Icing:

90 gr boter gesmolten

30 gr agavesiroop

40 gr poedersuiker

250 gr cream cheese


Topping:

Pecannoten

Korenbloemen


Allergieën informatie | lactose - cream cheese en boter

Bereiding |

Verwarm de oven voor op 170 graden.


Bekleed taartvorm met bakpapier en spray de rand in met vet. Meng alle ingrediënten van de bodem in een kom. Vul in de taartvorm en bak af in 55 minuten.


Laat de taart afkoelen.


Maak nu de icing door de ingrediënten goed te mengen. Gebruik hiervoor een garde en klop in ieder geval 10 minuten goed door tot het een mooi glad geheel is. Strijk de icing over de taart.


Maak een crumble topping van de pecannoten en korenbloemen en verdeel dat over de taart.


Geniet ervan!

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle