• Sophie van Kleef

Zelf pasta maken - homemade pasta - vegan




Bereidingstijd | 20 - 30 minuten


Benodigdheden | pastamachine, kom

Hoeveelheid | 2 personen

Ingrediënten en bereiding |

- 250g bloem

- 100 ml water

- snuf zout

- 20 ml olijfolie

- extra bloem om te bestuiven



Allergieën informatie | dairy free - vegan - bevat gluten! - no nuts



Bereiding


Meng in een kom bloem, water, zout en olie. Kneed het goed met de hand, zeker 5 minuten tot je een stevige bal hebt. Bestuif de bal met bloem en doe er plasticfolie overheen. Lat in de koelkast 30 minuten rusten.


Verdeel de bal in vieren en druk de stukken een beetje plat. Bestuif weer met bloem en haal door de pastamachine. Eerst op de grootste stand, dan middel, dan de op een na dunste.

Bestrooi de plak met bloem en vouw dubbel. Bestrooi weer en vouw dubbel. Doe dit met al het deeg.


Daarna kun je de plakken nog door de spaghetti snijder halen op de deegmachine.


Breng een pan water aan de kook met wat zout. Kook de pasta in twee minuten gaar.



Recent Posts

See All