Pittige viscurry

21 Apr 2016

- 2 rode pepers
- 600 gram kabeljauwfilet
- 2 sjalotten
- 1 cm verse gemberwortel, geraspt
- 200 ml kokosmelk
- 1 teentje knoflook
- 1-2 eetlepels Thaise vissaus
- 1 eetlepel sap van een limoen
- 1/2 tl. gemalen komijn (djinten)
- 2 el. zoete chilisaus
- 3 el. olie
- 15 gram verse koriander grofgehakt

 

Meng de sjalot, rode peper, knoflook, gember, koriander, komijn, chilisaus en limoensap tot grove pasta in de keukenmachine. Kan ook in een vijzel.

 

Doe de olijfolie in de wok en bak de currypasta, totdat de geuren vrijkomen (ongeveer 4 minuten). Breng de curry op smaak met vissaus. Snij de kabeljauw in 4 gelijke stukken en bak het in 6 minuten gaar.

 

Lekker met witte rijst.

Please reload

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle