Klassieke Hollandse asperges

16 May 2016

- verse asperges van de boer (500 gram per persoon)

- 1 gekookt ei per persoon

- 1 gekookte aardappel per persoon

- 100 gram boter

- broodkruimels

- zout en peper

- 50 gram boerenachterham per persoon

 

Schil de asperges, vanaf de kop naar de onderkant, met een dunschiller en snij van de onderkant een cm af (bitter). Bewaar de schillen en onderkant om er een soep van te maken. 

 

Kook de asperges in 10 - 15 minuten beetgaar (afhankelijk van de hoeveelheid en dikte van de asperges). 

 

 

 

Kook ondertussen de aardappelen in 20 minuten gaar. Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en laat je ze nog even stomen met deksel/ of theedoek op de pan. 

 

Schept de asperges uit de pan als ze gaar zijn en serveer ze mooi op een bord. 

 

Maak ondertussen de boterjus door de boter in een pannetje te laten smelten. Als de boter is gesmolten doe je hier de broodkruimels bij en laat je dit nog 3 minuten staan. 

 

 

 

Kook ondertussen ook de eieren (gemiddeld gekookt ±5minuten).

Snij de ei in plakjes.

 

Leg de asperges op het bord en doe hier een beetje botersaus overheen. Leg de ham mooi op het bord en de plakjes ei. 

 

 

Een heerlijk Hollands traditioneel gerecht. Eet smakelijk.

 

 

 

 

 

Please reload

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle