Winterse lunchsalade met pompoen, rode biet, linzen en chipolata

19 Nov 2016

Bereidingstijd |  45 minuten

 

Benodigdheden |  Wokpan en braadpan

 

Hoeveelheid |  3 personen

 

Ingrediënten |

- 1 klein blikje linzen

- 1 sinaasappel

- 1 pompoen in stukjes

- 1 cm gember

- paddestoelen melange

- 1 rode peper

- 1 pak rode biet

- 2 el. komijnpoeder

- 200 gram quinoa

- 6 chipolata worstjes

 

Allergieën informatie | lactose en noot vrij

 

Bereiding |

Kook de quinoa als op de verpakking staat. Snij ondertussen de pompoen in kleine stukjes en wok deze in de pan met olijfolie. Voeg na 25 minuten de paddestoelen melange toe, gerapte gember en de rode peper fijngesneden zonder pitjes. 

 

Snij de rode biet in blokjes en meng deze met komijnpoeder. 

 

Doe de linzen in een kom en pers het sinaasappelsap erdoor heen.

 

Als de pompoen bijna gaar is bak je de chipolata worstjes in 10 minuten gaar. 

 

Leg alles mooi op een bord en geniet van deze heerlijke winterse salade. 

 

Tip: Maak het af met cashewnoten.

 

Please reload

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle