top of page
#sossusvlei #deathvlei #dune45 #hiking #

Enthousiast,

Ondernemend,

Eigenzinnig,

Creatief,

Yogini,

Foodie,

Vegan

Catering & gastvrouw,

Moderne kunst.

 

On my bucket list:

'Wereldreis op een triumph street cup, niet comfy wel in stijl.' 

 

Meet Sophie, hi you!

Hoi, ik ben Sophie en woon in Amsterdam. 

 

In 2016 heb ik deze website ontwikkeld om recepten op te publiceren. Vooral omdat er veel vraag was van mijn vrienden naar de recepten.

Momenteel ben ik bezig om van mijn passie ook echt mijn werk te maken. Ik ben in opleiding bij VIP health and nutrition in Haarlem bij Femke van den Heuvel. Volgende lente 2021 kan ik mijzelf dan ook echt een gecertificeerde vegetarische chef noemen. 

In november 2019 heb ik Yomaca. opgericht. Het staat voor YOga, MArketing en CAtering. En ondertussen is het koken en hosten van de eerste 30-ers diners een feit. Kippenvel, energie, enthousiasme, genieten.. wow! Het is een heel bijzonder gevoel als je eindelijk voelt wat je de rest van je leven wilt doen.

 

Maar het is nog niet zo lang geleden dat ik mijn passie voor koken heb kunnen ontdekken. Ik heb 8 jaar lichamelijk en psychisch last gehad van een reflux. Na elke maaltijd kwam mijn eten weer omhoog en was ik alles aan het herkauwen. Pas na 8 jaar hebben de artsen besloten om me te opereren en daar ben ik nog steeds heel erg dankbaar voor. Want er bleek een groot gat in mijn middenrif te zitten en met de operatie hebben ze dat kunnen verhelpen. Begin 2015 werd ik geopereerd en sinds die tijd heb ik er nooit meer last van gehad. Vanaf dat moment kon ik voor het eerste echt van eten genieten zonder pijn en verdriet. En dan komt er een moment dat je niet meer alleen thuis wilt koken, of voor vrienden. En met veel lef, enthousiasme, maar ook onzekerheid heb ik toen YoMaCa opgericht. 

 

Mijn grote liefde voor de Israëlische keuken is terug te zien in de recepten. De rijke en volle smaken van verse ingrediënten en kruiden, maken dat ik hier zo gek op ben. 

'Er is geen oprechtere liefde dan de liefde voor lekker eten en drinken.' - George Bernard Shaw. 

Suggesties of vragen? Stuur een mailtje naar sophie@yomaca.nl

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor catering, yogalessen of ben je op zoek naar een agile project manager - ga naar www.yomaca.nl 

Ik kijk uit naar jouw aanvraag of belletje! 

 

 

 

 

 

 

IMG_0519_edited
Chef voor 30ers diner
Zalmmousse
Sousvide ribeye
Dadeltaart
  • Instagram - Black Circle
bottom of page