Cheval Quancard Cuvee Laurence
Cheval Quancard Cuvee Laurence

De houtopvoeding van de Cuvee Laurence komt je direct tegemoet. Een fantastisch samenspel met grapefruit, perzik en woeste kruisbes. Deze Entre-Deux-Mers van Cheval Quancard bestaat uit Sauvignon blanc, Muscadelle en Sémillion. De krachtige fruitige aroma’s van de sauvignon worden benadrukt door de exotische tonen van de Muscadelle. Te koop bij Joost & Joost.

Tessari Due Rosso
Tessari Due Rosso

Gianni Tessari heeft een unieke rode wijn gemaakt van Merlot en Cabernet. Hij heeft eerst ⅓ van de druiven licht te laten indrogen om daarna een tweede gisting op gang te brengen, vandaar de naam Due (2). Technisch knap, maar de smaak is natuurlijke belangrijker en die is hemels. Rollend in de mond met veel rond en rijp fruit, diepgang en een prachtige fruitige volle afdronk. Te koop bij Joost & Joost wijnen.

Rosa del Golfo Bel Noce Primitivo 2017
Rosa del Golfo Bel Noce Primitivo 2017

De Rosa del Golfo Bel Noce Primitivo is een heerlijke wijn met rijke aroma's van amandelen en hazelnoten. Te koop bij de Marqt.

Schelde Lamme Goedzak
Schelde Lamme Goedzak

Een mooi licht blond bier met een nette witte schuimkraag. In de geur zitten toetsen van appel, en komt een beetje over als een mousserende wijn. In de smaak is het vrij bitter, dus de perfecte dorstlesser. Alcohol 7%. Het bier wordt op authentieke wijze gebrouwen met louter natuurlijke grondstoffen.

La Bascula - Catalan Eagle 2015
La Bascula - Catalan Eagle 2015

La Bascula betekent letterlijk weegbrug voor vrachtwagens. Voor de wijnmakers van Catalan Eagle staat de naam voor balans tussen 4 druivenrassen en balans tussen de traditionele en moderne wijnwereld. Heerlijk bij vis en groentegerechten als de rode bieten carpaccio.

Vedett White
Vedett White

Vedett, een zogenaamd premium witbier met 4,7% alcoholgehalte, is vandaag hét tweede cultbier van Duvel Moortgat. Het blonde broertje verwierf na zijn geboorte in 1945 snel naam en faam binnen een kring van ingewijden in de regio Antwerpen-Brussel, toen nog als een in die tijd populair Export-bier.

Bianco Veneto Passito 2008
Bianco Veneto Passito 2008

Deze dessert wijn heeft mooie tonen van honing en bloemen en krijgt daardoor een warme, rijke en volle smaak. Lekker bij franse kazen.

Primitivo Di Manduria DOC 2017
Primitivo Di Manduria DOC 2017

Conte di Campiano. Een volle en krachtige houtgerijpte rode wijn uit Zuid-Italië.

Tenuta del Fant Moscato d`Asti 2015
Tenuta del Fant Moscato d`Asti 2015

Verleidelijke geuren van lychee en nectarine met lichte citrus tonen, lichte fris-zoete smaak (5,5% alc.) Heerlijke dessertwijn bij fruit of de dadeltaart.

Schild Estate Sparkling Shiraz
Schild Estate Sparkling Shiraz

De Aussies zijn rare jongens. Ze zijn specialisten in barbecueën en het maken van wijn. Ze leggen de meest exotische beesten op het vuur en zijn ook niet vies van een gekke wijn. Deze stevige rode bubbel van de pittige Shiraz druif is heel erg lekker bij een chocoladedessert of als aperitief.

Jaros Ribeiro del Duero 2017
Jaros Ribeiro del Duero 2017

Bodega jaro Jaros Ribeiro del Duero 2010. Te koop bij Vinites in Haarlem.

La Motte Syrah 2012
La Motte Syrah 2012

The combination of juicy berry-fruit, sweet liquorice, violet flowers and pepper spice. Traditionally a very bold variety, this rewarding Syrah has been refined into a medium-bodied, highly accessible wine.

Delaire Graff BOTMASKOP 2016
Delaire Graff BOTMASKOP 2016

Powerful, yet elegant and polished. A red blend with classic aromas of dark berry fruit, spice and cassis. The softness of tannins and balance in structure complete this wine on the palate. Optimal ageing potential of 5 – 8 years.

De Prael Weizen
De Prael Weizen

Weizen van Brouwerij de Prael is een tarwebier (witbier) of zoals de Duitsers zeggen ‘ein hefe weißen’ en is een zeer zacht fruitig bier. Kruidige geuren maar ook een zachte toon van banaan en kruidnagel is herkenbaar in dit type bier. De gist die zij hierin gebruiken is erg belangrijk voor de smaak van hun weizen.

SNAB Ijsbok
SNAB Ijsbok

SNAB Bierbrouwers laat zich voor haar IJsbok inspireren door het reisverslag 'Om de Noord' van Gerrit de Veer uit 1597. Hij beschrijft hoe de scheepsbemanning tot eigen verbazing ontdekt dat diep in een bevroren bierfust vloeistof is achtergebleven die uitstekend smaakt en waarbij 'alle kracht in het kleine beetje nog vloeibare bier zit'. SNAB bootst met haar Ezelenbok dit proces na om IJsbok te verkrijgen. IJsbok Hout brengt Nova Zembla nog meer nabij. Karakter toetsen van karamel en vanille.

Tripel Karmeliet
Tripel Karmeliet

Bierbrouwerij Bosteels, België. Karmeliet is een zeer verfijnd en complex goud bier met een geweldige romige kraag. Gebrouwen met een mix van tarwe, gerst en haver. Dit zorgt voor een mooie aroma waarin tevens ook de hop een fruitige invloed heeft. Alcohol 8,4%.